Haber, Son Dakika, Haberler

Bryan AdamsBiyografisi

Bryan Adams

Doğum Tarihi : 5.11.1959 / ...

Bryan Adams Kimdir?

Bryan Guy Adams, 5 Kasım 1959; Kingston, Ontario, Kanadalı rock şarkıcısı, multi-enstrumantalist, şarkı sözü yazarı ve fotoğrafçı.

Adams, İngiliz ebeveynlerin (Jane ve Conrad Adams) çocuğu olarak Kanada'da doğmuş olsa da büyükannesi ve büyükannesinin annesi Maltalı idiler. (Adams, Malta'da 28 Haziran 2007 tarihinde bir konser vererek geçmişteki akrabalarını da anmış oldu.) 1960'larda diplomat olan babası Conrad Adams 'ın işi nedeniyle İngiltere, İsrail, Fransa, Portekiz ve Avusturya'da yaşadı. Bruce adında bir kardeşi olan Adams'ın ailece takma adı Kid idi.

Adams, 15 yaşından itibaren Shock ve Sweeney Todd gruplarında çalışmaya başladı. Sweeney Todd 'un "If Wishes Were Horses" albümünde vokalist oldu. Bu arada bulaşıkçı ve marketlerde paketleyici olarak çalışmaya da devam ediyordu. Sweeney Todd 'dan ayrılmasından sonra Jim Vallance ile tanıştı. Adams, 1978 yılında 18 yaşında iken, birkaç demosunu Toronto'daki A&M Records'un beğenisine sundu. 1979 yılında da şirketle kontrat imzaladı. Bryan Adams adlı ilk solo albümü için Keith Scott ve Jim Vallance ile birlikte çalışmalara başladı.

Aralık 2009'da Old Dogs. filmi için "You've Been a Friend to Me" adlı şarkısını hazırladı. Şubat 2010'da "One World, One Flame" adlı teklisi çıktı ve Alman ARD televizyonunun 2010 Kış Olimpiyatları yayınlarında tema müziği oldu. 12 Şubat 2010 tarihinde Nelly Furtado ile düet yapan sanatçı, 2010 Kış Olimpiyatlarının kapanış törenlerinde "Bang the Drum" adlı şarkısını BC Place Stadyumunda 60 bin kişiye seslendirdi.

Fotoğrafçılık
Adams, 2000 yılında yakın arkadaşı Donna 'nın göğüs kanserinden ölmesi üzerine, kanser araştırmalarına gelir sağlamak amacıyla ünlü sanatçılarla çektiği fotoğraflarını "Made in Canada", "American Women" ve "Haven" adlı kitapları yayınladı. Fotoğrafları Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Jane, Interview, i-D ve diğer dergilerde yayınlandı.

Sergileri:
Royal Ontario Museum, Toronto, Kanada 1999
The McCord Museum, Montreal, Kanada 2000
Saatchi Gallery, Londra, İngiltere 2000
Photokina, Köln, Almanya 2001
ICA, Institute of Contemporary Arts, Londra, İngiltere 2004
Royal Ontario Museum, Toronto, Kanada 2004
Calvin Klein, NYC, Dallas, Paris, ABD ve Fransa 2005
Canada House, Trafalgar Square, Londra, İngiltere 2005/2006
Il Tempio Di Adriano, Roma, İtalya, 2006
Photokina, Köln, Almanya, 2006
Leica Gallery, Viyana, Avusturya, 2006
Galerija Fotografija, Ljubljana, Slovenya, 2006

Diskografi
Stüdyo albümleri
Bryan Adams (1980)
You Want It You Got It (1981)
Cuts Like a Knife (1983)
Reckless (1984)
Into the Fire (1987)
Waking Up the Neighbours (1991)
18 til I Die (1996)

On a Day Like Today (1998)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Room Service (2004)
11 (2008)
Tracks of My Years (2014)
Get Up! (2015)
Canlı - Konser albümleri

Live! Live! Live! (1988)
MTV Unplugged (1997)
Live at the Budokan (2003)
Live in Lisbon (2005)
Bare Bones (2010)
Toplama albümleri

Hits On Fire (1988)
So Far So Good (1993)
The Best of Me (1999)
Anthology (albüm) (2005)
Icon (2010)
Film müziği - Soundtrack albümleri

Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Colour Me Kubrick (2005)