Haber, Son Dakika, Haberler

Charlize TheronBiyografisi

Charlize Theron

Doğum Tarihi : 7.8.1975 / ...

Charlize Theron Kimdir?

Charlize Theron, 7 Ağustos 1975, Benoni, Güney Afrikalı sinema sanatçısıdır. 2003'te En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Charlize Theron Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Benoni şehrinde doğdu. Annesi Gerda Alman, babası Charles Theron ise Fransız asıllıydı.Annesi ve babası bir yol yapım şirketi işletiyordu. Theron 15 yaşında iken annesi bir tartışma sırasında babasını vurdu ve Theron'un babası hayatını kaybetti. Annesi kendini savunduğu gerekçesiyle ceza almadı.6 yaşında bale dersleri almaya 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Ancak bir süre sonra dizini incitti ve profesyonel olamadan balerinliğe noktayı koydu. Theron bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedilmiştir. Theron kartvizini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atmıştı.

2001 yılından bu yana İrlandalı aktör Stuart Townsend ile olan birlikteliği 2011 yılının başlarında sona ermiştir. 2011 yılı Kasım ayında Jackson Theron'u, 2015 yılında August'u evlat edinmiştir.The Hollywood Reporter'ın 2006 yılının En Çok Kazanan Kadın Oyuncuları listesinde North Country ve Æon Flux filmleri için film başına aldığı 10,000,000 $ ücretle Halle Berry, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Renée Zellweger, Reese Witherspoon, ve Nicole Kidman'ın ardında 7. sırada yer aldı.

Filmografi
1995 Children of the Corn III: Urban Harvest
1996 2 Days in the Valley Helga Svelgen
1996 That Thing You Do! Tina Powers
1997 Trial and Error Billie Tyler
1997 The Devil's Advocate Mary Ann Lomax
1998 Celebrity Süpermodel
1998 Mighty Joe Young Jill Young
1999 The Astronaut's Wife Jillian Armacost
1999 The Cider House Rules Candy Kendall
2000 Reindeer Games Ashley Mercer
2000 The Yards Erica Stoltz
2000 Men of Honor Gwen Sunday
2000 The Legend of Bagger Vance Adele Invergordon
2001 Sweet November Sara Deever
2001 15 Minutes Rose Heam
2001 The Curse of the Jade Scorpion Laura Kensington
2002 Trapped Karen Jennings

Müzik videoları
2003 Monster Ayrıca oyuncu
2006 East of Havana Belgesel
2008 Sleepwalking Ayrıca oyuncu
2008 The Burning Plain Yönetici yapımcı, ayrıca oyuncu
2015 Dark Places Ayrıca oyuncu
2016 Brain on Fire
2017 Tully Ayrıca oyuncu

Ödüller
2005 En İyi Kadın Oyuncu Tek Başına (North Country) Aday
2003 En İyi Kadın Oyuncu Cani (Monster) Kazandı BAFTA
2005 En İyi Kadın Oyuncu Tek Başına (North Country) Aday
2003 En İyi Kadın Oyuncu Cani (Monster) Aday Altın Küre
2012 En İyi Kadın Oyuncu - Komedi veya Müzikal Genç Yetişkin (Young Adult) Aday
2006 En İyi Kadın Oyuncu - Drama Tek Başına (North Country) Aday
2005 En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (TV) Karşınızda Peter Sellers (The Life and Death of Peter
2004 En İyi Kadın Oyuncu - Drama Cani (Monster) Kazandı
Emmy


Charlize Theron haberleri için tıklayın